Textiel heeft van oudsher een troostende functie. Het is tactiel, het verwarmt (kleding), het kan vocht opnemen (tranen), het geeft comfort. Kleine kinderen snappen dat al. Het is niet voor niks dat juist zij graag een knuffel hebben om aan te voelen, te knuffelen, zich aan te troosten. Het werkt zelfs heilzaam. Een stukje textiel (in welke vorm dan ook) kan geborgenheid bieden. In de troostlapjes heb ik deze boodschap willen verduidelijken. Behalve dat het alleen een lapje textiel is heeft het ook een unieke handgemaakte boodschap. Een boodschap die de troostende functie benadrukt, of juist een boodschap die blijheid aanduidt.
Je kent vast nog wel van vroeger die geborduurde merklappen als er een kindje geboren was of trouwkleden die cadeau werden gedaan aan het bruidspaar en later weer werden gebruikt als doopkleed. De zoet-stof troostlapjes zijn een samensmelting hiervan. De troostlapjes zijn te gebruiken als troostlapje (uiteraard), maar ook als amulet, voor baby’s als kroeldoekje, als kunstwerkje voor aan de muur, als herinnering, voor iedereen persoonlijk. 
ZOET-STOF-WORKSHOPS

Familiedag, vrijgezellenfeestje of gewoon een creatieve uitlaatklep nodig? Mail me voor de mogelijkheden, info[@]zoet-stof.nl
Of klik HIER voor de website met meer informatie en data!